MIN BAGGRUND
Jeg er uddannet på Københavns Universitet og autoriseret af Psykolognævnet under Socialministeriet. For at blive autoriseret skal man gennemgå en 2-årig fuldtidsuddannelse efter universitetet. Som autoriseret psykolog er jeg underlagt Psykologloven, hvilket bl.a. betyder, at jeg har tavshedspligt og arbejder efter særlige etiske regler.
Autorisationen
Autorisationsuddannelsen har til formål at sikre borgerne en kvalificeret psykologydelse. Det er en praksisuddannelse, hvor man i løbet af mindst to år gennemgår en række krav, eksempelvis om at kunne udrede psykologiske problematikker og mindst 500 timer med klient kontakt, herunder med fortløbende supervision af godkendt psykolog.
Erfaring
Jeg har nu igennem en årrække arbejdet med kognitiv psykologbehandling af en række psykiske lidelser. Først under studiet som frivillig hos SR Bistand og efterfølgende som ansat psykolog hos Wattar Gruppen og senest som selvstændig i deltidspraksis hos psykologerne Johansen, Kristoffersen og Pedersen. Private klinikker, der vægter en høj faglig profil indenfor den kognitive kliniske terapi.
Veldokumenteret effekt
Kognitiv adfærdsterapi er blevet en terapiform mange vælger, da den har en veldokumenteret behandlingseffekt af mange psykiske lidelser. Ved en såkaldt evidens- og forskningsbaseret tilgang vil man altid begynde med en vurdering af, hvilken diagnose klientens problemstilling er forenelig med.
Man vil undersøge de bagvedliggende faktorer for at forstå klientens problemstilling og for at kunne tilrettelægge den behandling, der mest hensigtsmæssigt og ud fra forskningen på området, vil være bedste løsning for at klienten kan få det bedre.
Forebyggelse & løsninger
Jeg har desuden været ansat hos Arbejdsmiljø København og aktuelt Plan & Handling, hvor jeg varetager både individuelle psykologsamtaler, men også har en organisatorisk og erhvervspsykologisk tilgang. Her er et vigtigt mål, at den enkelte fungerer godt både på sit arbejde og privat.
Samtaler kan derfor her omhandle konkrete tiltag, der planlægges i forhold til at skabe et grundlag for forandring på arbejdspladsen. Eksempelvis coaching omkring dialogen eller en konkret plan med ens leder/ medarbejdere for at få det til at fungere bedre på arbejdspladsen. Det betyder i praksis, at jeg har erfaring med både forebyggende strategier og løsningsfokuserede strategier for forandring.